30 getter och två kor

Under vecka 7 hölls ännu en "getutdelning" i Zimlats getbank. Deltog gjorde de tre svenska par som kombinerat sin semesterresa med några dagars besök i Zimlat. Denna gång fick 15 kvinnor ta emot två getter var och som vanligt var glädjen stor. Redan flera dagar innan den stora dagen, satt de och väntade utanför getbanken. Stort tack till er alla som varit med och bidragit!
Även de två korna är nu inköpta (tack till Tone och Öijvind och Mari med grannar!) De kommer att skötas av getskötaren, bo i gethuset och beta i getbanken, bara regnet kommer så gräset börjar växa igen. I nuläget går vår duktiga getskötare och vallar både getter och kor på större utrymmen för att täcka näringsbehovet.
Vi hoppas och tror att båda korna är dräktiga; snart kommer kalvar och därmed mjölk till de barn som går på läkemedel med tuffa biverkningar - mjölken lindrar dessa.
En varm tanke till Zimlat Primary Schools rektor och projektansvarige Dickson Karani som är med och engagerar sig överallt till hjälp och nytta för alla behövande. Hans insatser är otroliga.

//Birgitta