Fantastiskt!

Hej alla!

Det är fantastikt vilken utveckling Zimlat har haft genom åren. När jag tillsammans med min hustru Gunilla var där första gången januari 1997 fanns en fallfärdigt byggnad och med stor risk för ras därför inte användes. Istället utnyttjade man skyddet av det stora mangoträdet som fortfarande finns kvar. Där bedrevs undervisningen och det var också där vi första gången fick höra rektor Dickson med inlevelse berätta om skolan. Då fanns ca 65-70 barn/elever som visserligen var lite rädda o blyga men ändå stolta över att få gå i skolan.

Nu 12 år senare är det en fröjd att besöka skolan och byn. Vílken framtidstro och glädje man ser. Välklädda och välnärda barn som uppvisar fantastiska skolresultat. Skolans utveckling har blivit hela byns utveckling! Fantastiskt!
Som lite av en initiativtagare vill jag tacka alla er som är med och driver projektet vidare och ger dessa underbara människor möjlighet till ett bättre liv. Vill också rikta ett speciellt stort tack till Birgitta Bergman som med sin fantastiska energi och empati verkligen håller projektet vid liv.

//Per Åke Claesson