Måndag och tisdag i Zimlat

En tur till Mombasa för att komplettera med fotbolls-shorts till flicklaget. Viktigt att tjejerna får samma chans att "spela ut" och röra sig - det är inte lätt att spela fotboll i knälång kjol...
Fler fotogenlampor införskaffades också för att lysa upp hemmen kvällstid. Hela eftermiddagen ägnades åt att söka rätt på fadderbarn för fotografering. Irene o Jörgen gjorde ett fantastiskt jobb och fick med de allra flesta vid sitt besök i Zimlat i våras. TACK för det! det är ett tidskrävande och svårt uppdrag. Över 180 barn som rör sig i skolan och runt i byn. Förhoppningen är att ni som inte fick bild i våras ska få det nu inom kort.
Möte med de två kvinnor som kommer att arbeta i föräldraakuten (läs mer om den under FRAMTID) Föräldraakuten framstår allt viktigare och den kommer att utvecklas och fungera med olika nivåer gällande hjälp och stöd. Mer info om detta kommer så småningom under egen flik "FÖRÄLDRAAKUTEN"  Tack Marianne Färlin och Rotary Färjestad som bidragit med grundplåten till detta projekt.
Möte med sköterskorna på kliniken som drivs av Life butiker och lite tanker runt framtida utveckling. Genomgången av skolbyggnader visar vissa behov av renovering - allt slits hårt i solen, vinden, värmen och med över 800 elever.
I morgon startar hemresan och synen av alla glada, vinkande skolbarn och deras rop: GOOD BYE - KWA HERI!  kommer värma länge inombords. Liksom dagarna tillsammans med rektor och ansvarige Dickson Karani, denna otroligt kärleksfulla och kloka man som ägnar all sin vakna tid åt att förbättra livet för Zimlats små invånare och deras anhöriga. En ära att få jobba vid hans sida!

/ Birgitta o Mari