Prayers day i Zimlat inför tentamen

Lördagen 7 november är det  ”Prayers day” på Zimalt primary school. Det drar ihop sig för årskurs åtta och den stora tentamen. Nervositeten är stor, kommer förberedelserna att räcka till att få godkänd grundskola med sig inför 2016?
På Prayers day samlas alla elever och deras föräldrar/anhöriga på skolan för att fokusera på  veckans utmaningar. Både muslimska och kristna präster finns på plats och välsignar eleverna och önskar dem framgång. Rektor Dickson Karani har skrivit ett personligt kort till var och en av de 76 berörda eleverna. Ett tack för väl genomförda skolår och en lyckönskning på den fortsatta vägen.
Under måndagen städas hela skolan – allt ska vara kliniskt rent så inga fuskanteckningar finns någonstans. På tisdagen sätter sig  eleverna vid de skinande bänkarna för att tenta av ämne för ämne. Beväpnade vakter bevakar skolan denna period. Sen följer en orolig väntan till resultaten redovisas offentligt. Vi önskar alla de 76 eleverna att stort Lycka till!   

Sexton av eleverna har fått möjlighet att genomföra  grundskolan tack vare sin fadder från Sverige – vi håller tummarna för: Zena, Abenenekoth, Mukade, Anette, Velma, Hellen, David, Nicolas, Edward, Kasemo, Mohamed, Saumu, Kelementina, Angela, Mercey och Linet.