Zimlat tisdag 13/9

Mari och undertecknad åker till Mombasa för att handla med ”våra” flickor. En mycket speciell dag då de bara varit där en gång i sitt liv – när vi var här förra året. Besök i kläd- och skoaffär; nya ryggsäckar, klänningar, tights, underkläder och sportskor köps in. Tjejerna spelar fotboll och gör det bra. Trafikstockningar och vi missar skollunchen så mat får ätas på afrikansk restaurang. Miljoner flugor – vi själva dricker bara en dricka.
En av kvinnorna som fått ta emot en symaskin ger oss varsin afrikansk klänning – måttsydda. Hon vill visa att hon är duktig, värd sin gåva och samtidigt ge oss något tillbaka – en härlig och framåt yrkeskvinna kommer hon att bli. Hektiska timmar för att hinna med det sista, i morgon lämnar vi Kenya. Så enormt mycket har uträttats både i de större projektdelarna men också i det lilla. Inget hade varit möjligt utan bidrag och engagemang från er alla involverade. Vi tackar för förtroendet att förvalta det ni gett. Dicksons avsked vid hotellet är som alltid rörande och för min egen del blir det svårare för varje gång att lämna honom och Zimlat. I morgon är det tidig väckning och hemresa, sen följer många veckors sorteringsarbete bland hundratals bilder, brev, information samt uppdateringar – rapporter kommer efterhand till er som väntar på det.
Många varma hälsningar till alla från Dickson Karani, denna stora man som har så mycket visdom och så mycket att lära oss. Vi avslutar vår vistelse i Zimlat med en stark känsla av meningsfullhet och drivet att fortsätta arbetet med utveckling av projekt ”Zimlat for life”– det går att förändra när pengarna kommer dit dom ska!

//Birgitta